Donderdagavond rond 22.15u heeft zich een passioneel drama afgespeeld in een appartement aan de Herenthoutseweg 110, naast café 't Saske in Herentals. De 30-jarige dader, A.P., een man met Roemeense nationaliteit, heeft er zijn 36-jarige liefdesrivaal Ronny V. uit Geel neergestoken. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Het slachtoffer was de nieuwe vriend van de ex-vriendin N.V.M. (24) van de verdachte.  Het kwam tot een heftige discussie waarbij de verdachte uithaalde met een mes en zijn rivaal dodelijk trof.  

Na het drama ging de dader zichzelf aangeven bij de lokale politie Neteland op de Molenvest. Hij wordt vanavond nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout op verdenking van moord. Het labo en de wetsdokter kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Over de precieze omstandigheden van de steekpartij is nog niets bekendgemaakt. De drie jonge kinderen van de vrouw waren op het moment van de steekpartij thuis en zouden alles gezien hebben.

Update :

De dader van de moord van donderdagavond in een appartement in Herentals werd vrijdag een ganse dag ondervraagd door de politie. De politie heeft ook het wapen van de moord, een mes, teruggevonden.

De dader verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

Het appartement waar de feiten zich afspeelden is verzegeld.